Как да се хидратираме правилно в горещото време

liato-hidratatsiia

Когато температурата се покачва, организмът се нуждае от повече течности (основно вода), за да се поддържа водният баланс в тялото. На кратко, не трябва да се дехидратираме. Обикновено не се замисляме за хидратацията, а всъщност това е ключов въпрос за здравето ни, особено в горещите месеци.

Водата има витална роля за тялото ни. Дори да загубим 1%- 2% вода, това може да причини главоболие и засяга когнитивната функция. През лятото необходимостта от прием на течности се увеличава заради потенето. Това означава, че трябва да ревизираме и храненето си – да включим свежи плодове и зеленчуци, богати на вода. Плодове като портокала и червените плодове, богати на каротеноиди, пигменти, които предпазват кожата от слънчевите лъчи.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

voda-korem

Нека разгледаме каква трябва да е правилната хидратация през лятото:

1. Пийте много вода. Трябва да приемаме поне 1 литър и половина вода на ден, тъй като тя е есенциална за усвояването на минералите. Не всички видове вода са еднакви, в зависимост от химическия състав на извора. Повечето видове са богати на магнезий, калций, калий.

2. Яжте повече плодове и зеленчуци. Важни са за здравето и храненето ни, а повечето са богати на вода. Можем да ги ядем в натурална форма, под формата на шейкове и сокове.

3. Свежи и леки ястия. Лятната диета трябва да се състои от свежи и леки храни, като избягваме мазното и калоричното. Специалистите по хранене ни съветват да ядем риба, бяло месо, сокове, плодове, зеленчуци, кисело мляко и натурални шейкове. През лятото тялото ни се нуждае от повече лека храна.

4

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *