Как да се депилираме със захар – домашна рецепта

depilatsiya-sas-zahar

Чували ли сте за техниката за депилация, известна като шугарин, или депилация със захар. Този тип обезкосмяване е по- безболезнено от кола маската, освен това лесно се приготвя у дома. Ето как и вие да я изпробвате у дома:

Трябва да приготвите паста от захар, за да направите този тип депилация. Съставките са напълно достъпни.

Съставки:

– 500 грама захар
– 3 с.л. лимонов сок
– 3 с.л. вода

Сложете съставките в касерола на бавен огън. С покачването на температурата, трябва постоянно да бъркате, все едно приготвяте конфитюр. Когато сместа заври, оставете я още малко, докато захарта се разтвори напълно.

Цветът на пастата ще ви ориентира дали е готова. Трябва да има светлозлатист цвят. Веднага свалете, когато е готово. След като махнете от котлона, оставете да престои на стайна температура. Трябва да е лепкава и лесна за боравене.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilatsiya-zahar

Преди да започнете депилацията, трябва да почистите зоната. Нарежете памучни парчета, за да извършите депилацията.

Нанасяйте пастата с шпатула по желаното място. С помощта на памучното парче дръпнете в посока обратна на растежа на косъма. Трябва да действате бързо, за да не усещате болка.

Депилацията е перфектна – прави кожата мека, чиста и без след от косъм.

Ако кожата ви се зачерви след депилацията, служете студен компрес, като завиете лед в кърпа. Ще видите как цветът на кожата ви ще остане нормален, без никаква болка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *