Как да се депилираме професионално у дома

depilaciya-produkti

Депилацията на тялото или лицето може да се направи във всеки център за красота. Но спокойно можем да я направим и у дома.

Кой метод на депилация да изберем?

Има различни видове депилация, които предлагат резултати, близки до професионалната.

Ако използвате самобръсначка, изберете такава, която съдържа овлажняваща лентичка. Добре е да я сменяте по- често, поне след 5-6 пъти, но може и по- рано.

Ако решите да използвате електрическа самобръсначка, хубавото е, че няма да ви се налага да използвате сапун или пяна. От нея обаче често се получават подкожни косми или кожата се раздразва.

Може да използвате и кола маска – има топла и студена. Може да не успеете да елиминирате всички косми от първия път. Но кожата ви ще стане нежна и без косми.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilaciya-zahar

Кремовете също са вариант, но не дават траен резултат, вероятно след ден- два ще трябва да го нанасяте отново.

Електрическите депилатоари също са вариант, но са скъпи.

Преди да се депилирате, най- добре вземете душ, за да ексфолирате тялото си. Това кара порите да се отворят и да се отстрани нежелания косъм чрез някой от избраните методи. Ексфолирането ни предпазва от подкожните косми.

Ако смятате да се депилирате, не се излагайте на слънце 2- 3 дни по- рано, тъй като кожата ви може да се зачерви и да се раздразни. Не е препоръчително да се излагате на слънце след депилацията, тъй като повърхностния слой е по- чувствителен и сме по- податливи към изгаряния.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *