Как да обновите косата си, без да харчите пари

Омръзнало ви е да имате винаги един и същи стил на косата и искате да го промените, но не можете да си го позволите? Изглежда зле, но няма как да харчите много пари?

kosa-obnovqvane

Ето няколко идеи как да обновите косата си, без да правите сериозни разходи:

1. Подстрижете връхчетата. Ако имате дълга коса, за да избегнете късането на връхчетата, първата мярка е да използвате балсам, а втората, да извикате някоя приятелка да ви вземе връхчетата.
2. Балсам. Когато се къпете, не пропускайте балсама при последното плакнене. Наистина, хубавите козметични продукти са скъпи, но вие може да използвате някоя домашна рецепта. Най- лесният начин е да използвате зехтин. Само трябва да го загреете в микровълновата за 20 секунди и да нанесете върху косата. Зехтинът ще ви помогне да хидратирате сухите зони на скалпа. Само трябва да се масажирате и да завиете косата с кърпа. После изплакнете, както обикновено.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

miene-na-kosata
3. Използвайте студена вода. Този съвет е безценен. Ако го правите често, скоро ще забележите, че косата ви има много повече блясък, по- лесно се поддържа и е по- гладка.
4. Възстановете косата с …майонеза. Съдържа яйца, които пък са богати на л- цистеин, аминокиселина, която има възстановяващ ефект. Само сложете малко майонеза на влажната коса, като започнете от корена и стигнете до връхчетата. Когато я покриете напълно, използвайте шапка за баня и оставете за един час. После измийте косата, както обикновено. Правете го два пъти седмично в продължение на няколко седмици.
5. Изсветлете косата. Може да го направите с оцет. Смесете 120 грама оцет с 250 грама вода и го използвайте между балсама и шампоана. Когато го нанесете, оставете за 2- 3 минути и накрая измийте, както обикновено.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *