Как да направим живота си по – лесен

Три одобрени от експерти тактики за облекчаване на напрежението от дневните задължения

бизнес съвети

Първо свършете трудните задачи

За много хора това е последното предложение, което биха искали да чуят. Но въпреки това не пропускайте този съвет, защото с негова помощ можете да намалите сериозно нивата на стреса.

„Ние имаме ограничени умствени и енергийни ресурси. Да атакувате трудните задачи в началото, още докато сте пълни със сила и енергия е умна практика, тогава имате най – голям шанс за успех”, разкрива професорът по човешки ресурси и организационни стратегии Пиърс Стил от Калгари.

Започнете деня след 14: 00

Няма нищо по – дразнещо на света от това, някой да увисне на главата ти още в 7 сутринта. Започнете действие колкото може по – рано, но когато е възможно отложете срещите и / или оценката на свършеното за след два следобед. По това време все още имате достатъчно енергия да започнете нещо ново и нищо не ви пречи да стартирате нов проект.

Разбийте големия проблем на няколко по – малки

„В една гора има много дървета. Няма как да отсечеш всички болни, трябва да се започне от едно. Така е и с работата. Когато сте изправени пред някаква голяма и трудна задача, просто я разбийте на няколко малки части. Свършете ги отделно и накрая сглобете пъзела”, съветва още проф. Стил.

Тази техника е особено полезна срещу обезсърчаване. Защото всички ние сме обикновени хора (въпреки че някои са склонни да се мислят за богове) и огромното препятствие може лесно да ни откаже.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *