Как да намалим стреса по време на диета

otslabvane-meditatsiya

Въпреки че успешно следвате диетата си за отслабване и постигате желаните резултати, режимът ви на хранене може да стресира организма ви. Стресът увеличава кортизола в тялото и затруднява отслабването. В дългосрочен план може да провали свалянето на килограмите.

Ето как да намалим стреса, докато отслабваме:

1. Избягвайте храни с висок гликемичен индекс. Не само затрудняват отслабването, но заедно със стреса могат да причинят резки повишавания и спадания в нивата на захарта. Сред храните с висок гликемичен индекс са бялата захар, продуктите от бяло брашно, рафинираните храни.

2. Спорт. Ако не постигане желаните резултати в отслабването чрез тичане, сменете го с ходене. 45 минути разходка на ден помага за отслабването и намалява стреса. Ходенето сваля нивата на кортизол, а тичането всъщност ги увеличава.

3. Не пропускайте хранене. Когато пропуснем хранене, тялото ни влиза в особен режим, който води до трупане на мазнини. Яденето успокоява тялото. Стимулира и метаболизма, за да изгаряме нежеланите мазнини.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-svetlina-sutrin

4. Научете се да се отпускате. Трябва да отделяте време, за да релаксирате. Така се намалява стреса и се избягват високите нива на кортизола, които са опасни за отслабването.

5. Правете разтягане. Йога практиката, макар и за 10- 15 минути, също регулира нивата на кортизола и улеснява отслабването.

6. Спете добре. Трябва да спим по 7- 8 часа. Липсата на сън променя начина на работа на хормоните и затруднява свалянето на килограми. Лягайте си по- рано, за да имате време да се наспите.

7. Забавлявайте се. Ако мислите само за отслабване, може да се вманиачите. Трябва да отделяте време за срещи с приятели, да се наслаждавате на природата, да правите нещо любимо. Така стресът ще е нисък и лесно ще отслабвате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *