Храни за красиви коса и нокти

kosa-recepti

Тайната да сме по- млади и красиви е в консумацията на храната. Ако искате да го постигнете, трябва да се храните здравословно и балансирано. Яжте, богати на витамини и минерали.

КОСА

Ако косата ви е суха, къса се или не расте, наблегнете на консумацията на млечни продукти: пептидите в прясното мляко регулират растежа на косата. Месото, яйцата и рибата ни осигуряват необходимите протеини. Ако не ви достиган протеини, косата губи блясък, обем, лесно се къса.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-hrana

Орехите, яйцата, стридите, мидите, рибата тон, житните зародиши, соевите напитки, бобовите култури: богати са на цинк, минералът, който участва в синтеза на кератина. Цинкът в комбинация с витамин В6 предпазва от пърхот и косопад.

Бобовите култури, червеното месо и зеленолистните зеленчуци: богати са на желязо. Ако имате дефицит на този минерал, косата става тънка и пада лесно.

НОКТИ

За да имате здрави и красиви нокти, трябва да приемате храни, богати на витамин А, В и С. Минерали като калций, цинк и йод. Също и достатъчно протеини. Яжте домати, броколи, круши и кисело мляко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *