Ходенето – упражнение № 1 за топ фигура

Ходенето е едно от най- полезните упражнения за фигурата. Възползвайте се на 100% през лятната си отпуска, както и през уикендите. Практикувайте, колкото можете повече. Не е необходимо да сте голям спортист или да се записвате в някакъв клуб. Съвсем лесно е, изисква се само желание и усилие.

hodene

ПОЛЗИ ЗА СЪРЦЕТО

Преходите сред природата са вид аеробно движение, както и за издръжливост. Практикуването му кара сърцето да работи повече, като увеличава контракционната си сила. Сърцето бие с по- голяма скорост по време на движението и когато е в покой. Кръвообращението и пулсът се подобряват. Така мускулите и органите поемат повече кислород, увеличава дихателния капацитет.

Ходенето помага и за контрола на високото кръвно, на диабета и на холестерола, като избягвате фактори, които водят до сърдечно- съдови заболявания. За да се предпазите от диабет тип 2 например, СЗО препоръчва 30 минути умерено ходене всеки ден.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hodene-figura

СТЕГНАТА ФИГУРА, ЗДРАВИ КОСТИ

Ходенето стимулира венозното кръвообращение, гъвкавостта на ставите и прави по- силни мускулите на краката. Помага за контрола на апетита и на теглото: мускулите започват да топят мастните резерви. Ходенето помага за натрупването на костна маса, като така помага срещу остеопорозата.

Препоръчва се ежедневно да се ходим със скорост 5- 6 км/час.

Възползвайте се от лятото и си организирайте всеки уикенд по една разходка сред природата. Не само ще подобрите значително фигурата си, но и психически ще се разтоварвате от стреса в града. А и ще се криете от жегите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *