Хидратация и хранене за спорт през лятото

Дори ако през цялата година не сте практикували никакъв спорт, не е така през лятото. Нека разгледаме как да тренираме активно в най- топлото време на годината.

tichane-zagrqvka

ХИДРАТАЦИЯ

Ако сте свикнали да се хидратирате поне с 1,5 литра дневно, не се притеснявайте да пиете по 2 литра през лятото. Винаги носете със себе си малка бутилка с вода. Трябва да пиете равномерно. Помнете, че трябва да сте идеално хидратирани.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Мускулите и черния дроб трупат глуциди под формата на гликоген, за да трупат резерви, когато започнем да тренираме. Но това трупане на глуциди не става от само себе си, необходими са поне 3 грама вода, за да натрупате 1 грам глуциди под формата на гликоген. Затова трябва винаги да пием достатъчно вода.

Когато тренираме, ако е много горещо, трябва да се изпиват до 2 литра вода за час, тъй като загубата на хидратация и минерали е огромна. Рискувате да ви се появи схващане.

tejesti-jeni

Съветът е да пиете на всеки 10 минути по малко вода. След това, може да сложите малко захар или сол към водата си. Пие се на малки глътки, за да не се подуваме от големия прием на вода.

ХРАНЕНЕ

Говорим основно за плодове и зеленчуци. Не трябва да ги пренебрегваме в храненето си, защото са източник на фибри, витамини, минерали, вода. Важни са за правилното функциониране на организма най- вече за чревния тракт.

Не трябва да забравяме и протеините, които винаги трябва да включваме в храненията си като добър източник на липиди – масла, орехи, бадеми, риба и пр.

Като животински източници на протеини можем да избираме между риба, червено и бяло месо. Чрез тях си набавяме важни аминокиселини.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *