Грим според формата на лицето

Постигането на перфектния грим не означава само да използваме подходящите цветове, а и да е подходящ за формата на лицето, очите и дори очертанията на устните.

grim-lice

За да го направите правилно, следвайте следните съвети:

ОВАЛНО ЛИЦЕ

159251113NW00027_70th_Annua
Овалната форма на лицето има перфектните пропорции. Симетрията се забелязва в широките бузи, които се стесняват към челото и брадичката. Ако имате такава форма на лицето, може да използвате всякакъв грим.

Тонът на основата трябва съвпада с цвета на лицето. Може да използвате по- тъмна основа на челото и брадичката. Меките цветове за очите ви като розово, зелено или пастелено синьо са идеални за вас. За да подчертаете устните използвайте червено червило или черешово.

ПРОДЪЛГОВАТО ЛИЦЕ

kari-grim
Ако лицето е по- дълго, отколкото широко, можете да го прикриете с матиращ грим на местата, където забелязвате сенки, за да намалите дължината.

Гримирайте очите си във вътрешния контур на окото и сложете тъмна линия по контура на миглите, като я вдигнете нагоре. Така очите и лицето ви ще изглеждат по- овални.

КРЪГЛО ЛИЦЕ

mila-kunis
При гримирането на овалните лице трябва да се стремите да им сложите ъгли. Сложете тъмна основа на бузите и по- светла на брадичката.

За да гримирате клепачите, сенките трябва да са от пурпурната гама и да им сложите тънка линия. За устните най- подходящо е розово червило. Сложете руж на скулите нагоре в права линия.

КВАДРАТНО ЛИЦЕ

kiira-naitli
Квадратната форма е подобна на кръглата, само че ъглите са по- изразени, а чертите твърди. Идеалните сенки за очи са пастелните или светлите като лавандула и розовото. Не използвайте тъмни тонове на устните, защото така лицето ще изглежда с повече черти.

10- тен опушен грим от професионалист. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/hUSBm-q5kqk

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *