Грижи за кожата след лазерна депилация

lazerna-depilatsiya

Лазерната депилация е отличен вариант да елиминирате космите. Много е важно обаче как ще се грижите за кожата си след процедурата. Ето някои важни указание, които ще ви помогнат:

За да пазите кожата след лазерната депилация, използвайте слънчев протектор, защото зоната потъмнява повече , особено при чувствителен дермис. След процедурата трябва да имате лед или крем, за да поддържате свежа зоната, като намалите дискомфорта. Ако нямате лед под ръка, направете студен компрес, за да облекчите подуването 1- 2 часа след процедурата.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilatsiya-s-lazer

За да облекчите парещата болка, добър вариант е да се мажете с алое вера 3- 4 дни след третирането, докато подуването и паренето отшумят. Ако до няколко дни възпалението не отшуми, потърсете лекар.

През първите 48 часа избягвайте грим. Ако е много наложително, носете такъв, който съдържа минерали. Не се пръскайте с дезодорант или антиреспирант до 4 дни след депилацията. След баня, не се подсушавайте с търкане. Използвайте мека кърпа и с леки докосванията попийте водата.

Не ходете по басейни или по други места с вода, която съдържа хлор, защото той дразни кожата. Същото се отнася за горещи места, които са много влажни, като сауна или плаж. Спортът също не е препоръчителен през първите 48 часа. Избягвайте фрикции и повишаване на телесната температура. Не излагайте на открито третираните зони поне 6 седмици, докато кожата не върне нормалния си вид.

Ако трябва да се бръснете между процедурите, използвайте самобръсначка. Избягвайте пинсетите и коламаската.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *