Глад от нерви: как да го спрем в 5 стъпки

otslabvane-motivatsiya

Стрес, тревога, притеснения и дори скука могат да ни накарат да прекалим с храната. Емоционалният глад се определя като нерационален импулс за ядене, който ни кара да ядем повече, отколкото ни е необходимо. Не само стресът може да породи неконтролируем апетит. Прекалено нискокалоричните диети или яденето на много въглехидрати, могат да причинят дисбаланс на кръвната захар.

Как са избегнем емоционалният глад? Ето кои са 5- те стъпки:

1. Пийте вода вместо да ядете. Ако ви връхлети апетит по никое време, бройте до 10 преди да се отдадете на изкушението. Опитайте се да пийнете течност, най- добре вода, или чаша зелен чай, или сок от плодове и зеленчуци. Пиенето не само ни помага да останем хидратирани, но и да увеличим усещането за глад.

2. Интелигентни запаси. Ако се заредим с калорични храни у дома, трудно ще успеем да контролираме приема им. Пазарувайте здравословно, взимайте само полезна храна. За да се справим с апетита по никое време, най- добре е да изядем някой плод, например ябълка.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

krasota-hranene

3. Здравословно и редовно хранене. Спазването на здравословна диета, без да се пропускат хранения, е най- добрият начин да контролираме внезапните атаки на глад. В храненето ви трябва да преобладават плодовете и зеленчуците. Трябва да се храните по 5 пъти на ден: 3 пъти основно (закуска, обяд и вечеря) и 2 междинни закуски.

4. По- здравословни междинни закуски. Междинните закуски са най- добрият начин да избегнем атаките на глад, но трябва да са здравословни. Избягвайте солените или прекалено калоричните храни. Може да са например: плод, кисело мляко, шепа бадеми и др.

5. Дневник на диетата. Записвайте си хранителните навици в дневник, така най- лесно ще установите кога допускате грешки или прекалявате с храната. Важно е да си записвате часовете, когато ви връхлита гладът, за да разберете на какво се дължи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *