Фалшиви митове за храненето

hranene-za-udovolstvie

Въпреки че науката дава различни отговори на някои от най- популярните въпроси, свързани с храненето, в съзнанието ни има много вкоренени фалшиви идеи.

Има много легенди, свързани с храненето, които експертите с години се опитват да преборят. А някои дори са вредни за здравето. Например: ананасът сам по себе си ни помага да отслабваме, също елиминирането на въглехидратите или пропускането на закуската. Нито са верни, нито са здравословни. Дори са опасни, защото могат да ни причинят хранителен дефицит. Същото важи и за мазнините – не всички са вредни. Има и полезни, които задължително трябва да консумираме.

Единствената храна, която ни осигурява абсолютно всички необходими за тялото хранителни вещества, е майчиното мляко. Затова, когато ядем твърда храна, трябва да се храним разнообразно. Да ядем от всичко е единственият начин да получаваме всички хранителни вещества.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

idei-otslabvane

Да продължим с фалшивите твърдения: Скаридите са афродизиак? Няма никакво научно доказателство в подкрепа на тезата, въпреки че са известни веществата, които съдържа: витамини А и Д, магнезий, калций, калий, фосфор и йод.

Напълнява се от много сън? Вярно, че докато спим не изразходваме много енергия, но почивката е фундаментална. За да се предпазим от затлъстяване, трябва да спим задължително по 8 часа.

Вредно е да се ядат повече от 3 яйца? Ако нямаме проблеми с холестерола, можем да ядем до 7 яйца седмично. При висок холестерол – 3 или 4. Яйцата с тъмна черупка са по- хранителни от тези  с бяла.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *