Домашни рецепти срещу слънчеви изгаряния

Трябва да сме особено внимателни с грижите за кожата си, когато я излагаме на слънце, особено ако е бяла. Домашните рецепти са много добър начин да се справим със изгарянията от слънцето.

slanchevi-izgarqniq

Меланинът предпазва кожата от ултравиолетовите лъчи, но няма да е достатъчен за дълго излагане на слънце или когато лъчите са много силни. Липсата на правилна защита може да причини изгаряния, които сериозно да увредят по- чувствителната кожа.

Домашните рецепти срещу слънчеви изгаряния ще облекчат и излекуват изгорялата кожа, тъй като помагат за регенерацията й.

АЛОЕ ВЕРА

Нарежете няколко месести листа от растението и им махнете бодлите. Нанася се гелът, който се съдържа в тях, разнесете го по увредената зона. Облекчението е светкавично. Алое вера действа като аналгетик и тонизира идеално кожата.

aloe-vera-gel

КРАСТАВИЦА И ОЦЕТ

Нарежете краставица и натъркайте по кожата, за да се облекчи болката. Друг вариант е оцета – това е ефикасно природно средство. С помощта на памук нанесете върху кожата.

КАРТОФИ

Може да се направи маска от настъргани картофи. Нишестето в тях облекчава симптомите на кожа, която дълго време се е излагала на слънце, особено без правилната защита.

При по- тежки симптоми, отидете на лекар. Предпазвайте кожата, когато я излагате на слънце, за да се предпазите от изгаряния.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *