9 стратегии за здравословно отслабване – научно доказани

otslabvane-bikini

Представяме ви 9 стратегии, с които можем да отслабнем и да поддържаме здравословно хранене през целия си живот. Най- важното е, че те са научно доказани и се препоръчват от специалистите:

Започвайте всяко хранене със зеленчуци. За да отслабнем, трябва да наблегнем на плодовете и зеленчуците. За да не забравяте да го правите, започвайте всяко хранене с плод или зеленчук: плод преди сутрешната закуска, салата преди обяд и вечеря.

Здравословните храни трябва да са достъпни. Когато сме преуморени, не ни е до готвене. Затова, здравословната кухня трябва да ни е удобна, да имаме готови лесни рецепти, които стават бързо. Сложете фруктиера с плодове на масата, за да се сещате да ги ядете.

Нездравословната храна трябва да е трудно достъпна. Ако е възможно, не купувайте изобщо такива храни. Ако все пак трябва да го правите, дръжте ги далеч от погледа си, на трудно достъпни места.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hrani-koja

Храненето трябва да изисква усилие. Купувайте по- малко храна, за да не претъпквате хладилника и да не виждате какво има. Когато сервирате храната, си слагайте по- малки порции.

Не мислете, че здравословната храна е здравословна. Не яжте някакви храни, само защото сте чували, че са здравословни. Добре е винаги да внасяме разнообразие в менюто си.

Тренирайте мозъка си да разпознава храната, от която се напълнява. Колкото и да се стараем да избягваме нездравословната храна, в много случаи изпадаме в изкушаващи ситуации. В такива моменти помислете какво се случва, когато се яде такава храна или ги свързвайте с нещо неприятно.

Ако сте в трудна ситуация, съставете си план. Ако знаете, че отивате някъде, където ще има много изкушаваща и вредна храна, измислете си стратегия. Например: Ще опитам по едно от всяко нещо. Вместо да си мислете: Не, от това няма изобщо да ям.

Опознайте слабостите си. Замислете се в кои ситуации и какво вредно си купувате. Вместо тях, си купете плод, зеленчук или нещо друго здравословно. Така ще префасонирате навика си.

Наслаждавайте се на храната. Когато се храните, концентрирайте се върху това, което ядете. Хранете се бавно, дъвчете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *