9 психологически причини да не можем да отслабнем

otslabvane-podpravki

Нещо ви пречи, за да постигнете желаното тегло? Ето какви може да са причините:

1. Неясни цели. Това рядко води до успех. Трябва много ясно да си поставите целите, например: „Искам да ядем повече зеленчуци, повече плодове, да яд по- малко захар, да не ям никаква бърза храна и пр. „Отслабване“ е доста обширно и неясно понятие.

2. Целите винаги трябва да са ви в главата. Целите ви трябва да са ясно дефинирани , за да поддържат силата на волята, когато е трудно. Понякога, ако си ги напишем на един лист, ще ни се струват по- реални.

3. Мислите, че бавно ви се формира навика. Всъщност, някъде около 3 месеца. Затова, не се плашете и не се предавайте. Бъдете търпеливи, така ще издържите много по- лесно.

4. Липса на самоувереност. Ако правите нещо и мислите, че няма да го постигнете, наистина няма да успеете. Но ако смятате, че ще го направите, ще се получи. Самочувствието е много важен фактор, за да постигнем целите си.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-istini

5.  Не отчитате успехите си. Да се самооценявате може да е много плашещо, много често това пречи на хората да постигнат желаните резултати. Трябва да измервате обиколката на талията, да се теглите на кантара, да отчитате какво ядете. Отбелязването на успехите подобрява самочувствието и ни кара се чувстваме мотивирани.

6. Бързо губите надежда. Малкото качване или застоят в теглото може да е много фрустриращо, но можете да го използвате, за да сте още по- амбицирани. Само признавайте грешките си и следвайте целите си.

7. Правите драстична диета. Бързото отслабване винаги е изкушаващо, но екстремните диети могат да ни откажат. А и не са ефективни за дългосрочно отслабване. Когато тялото ни не приема достатъчно калории, влиза в режим на оцеляване. Метаболизмът ни се забавя, което затруднява отслабването.

8.  Не се работили върху психиката си. Много често емоциите ни пречат да постигнем желаните цели. Отделяйте време за размисъл и търсете корените на поведението си. Трябва да елиминирате проблемите, които ви подтикват към неразумно поведение по отношение на храненето.

9. Не сте реалисти. Имайте по- реалистични очаквания, което ще ви помогне по- добре да сте фокусирани върху изпълнението на конкретните цели.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *