8 топ упражнения срещу целулит

Целулитът е един от сериозните естетически проблеми при жените. Заседналия начин на живот, лошото хранене, недобрата хидратация причиняват появата на целулит. Става малко по малко, докато не превземе тялото ни. Но винаги има решение. Ето какви упражнения можете да използвате, за да се справите с целулита:

celulit-dieta

1. Плуване. Едно от най- пълноценните упражнения. Стимулира кръвообращението, гори натрупаните мазнини и активира метаболизма, както много малко спортове могат.
2. Ходене поне 30 минути дневно. Абсолютно задължително. Човешкото е проектирано, за да издържа на дълго ходене, така че 30 минути не са никакъв проблем.
3. Качване на стълби. Винаги когато можете, използвайте стълбите. Това е чудесно упражнение за седалището и бедрата ни.
4. Отворени клекове. Идеално упражнение за бедрата ни. Атакуват целулита в тази зона и подобряват кръвообращението.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

Отворени клекове
Отворени клекове

5. Напади. Когато ги овладеете, няма да искате да правите друго. Подобряват равновесието, тонизират седалището и бедрата, където най- много се образува целулита.
6. Мост. Сигурно като дете сте го правили много пъти, но не сте си мислили, че помага при целулит. Това е йога позиция, която е много полезна и за трениране на коремните мускули.
7. Вдигане на колене. Все едно марширувате. Вдигате коленото нагоре като правите равновесие с други крак, отлично упражнение срещу целулит. Задръжте коляното с ръце и го придърпайте към гърдите си. Повторете с другия крак.
8. Махове с крака. Легнете по корем. Подпрете се на лакти и колене. Вдигнете единия крак назад. Може да го свиете в коляното, може да го дадете настрани. Има много варианти.

Съчетайте упражненията с балансирана диета и добра хидратация и можете да забравите за целулита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *