8 стресиращи ситуации, от които напълняваме

navitsi-napalnyavane

Стресът вреди както на здравето ни, така и на теглото ни. Когато сме под напрежение, една от най- честите ни реакции е да посягаме към хладилника. С други думи, стресът дебалансира храненето ни и ни подтиква да приемаме повече празни калории.

За да се справим, една от първите стъпки е да определим кои ситуации ни стресират и ни карат да посягаме към храната, за да се облекчим.

1. Липса на почивка. Стресът засяга съня ни, а липсата на почивка дестабилизира организма ни и стимулира апетита ни. Ако сме качили няколко килограма без да се усетим, преди да започнем нискокалоричната диета, замислете се за навиците си, като цяло и по- специално за тези, свързани със съня ви.

2. Тревога на работното място. Тревожността и напрежението увеличават нивата на грелина, хормона на глада. Прибягваме до храната, за да се възнаградим и да намалим симптомите на тревожност. На поставяйте работата на първо място преди почивката. Отделяйте по няколко минути за релакс.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-motivatsiya

3. Диета срещу тревожност. Когато сме тревожни, прибягваме към храна, въпреки че реално не сме гладни. Понякога, самата мисъл, че сме на диета, ни причинява стрес. Най- добре е да преминем към здравословна и балансирана диета, като избягваме глада и строгите диети.

4. Мислите за други неща, докато се храните. Отделяйте поне по 20 минути на всяко хранене. Така ще избегнете притесненията и напрежението от работата. Отпуснете мисълта си и се концентрирайте върху това, което ядете.

5. Излишък от кафе. Стимулира концентрацията и ни помага срещу депресията, когато е в подходящото количество. Но ако прекалите с кофеина, може да огладнеете още повече.

6. Оставяте се на емоциите. Емоциите влияят върху здравето и промените в настроенията. Колко често посягате към шоколада, когато сте тъжни? Когато сте гладни заради емоциите, яжте плодове и зеленчуци.

7. Не тренирате редовно. Физическите упражнения са най- добрият ни съюзник за здраве и диета, така че ги практикувайте редовно. Липсата на време е най- честото оправдание. Винаги обаче можете да отделите време за разходка или упражнения у дома.

8. Избягвайте сравненията. Телосложението на всяка жена е различно, затова не се водете по стереотипи. Ако искате да си върнете идеалното тегло, първо помислете за причината, от която напълнявате и помислете как да се храните и движите, за да се справите с проблема.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *