7 причини, за да спрете да броите калории

Има много причини, поради които е излишно да броите калории. Не само може да има физически последици, но може и сериозно да затрудни ежедневието ви. Ако все още се чудите дали да се насочите към хранене, базирано на броенето на калории, ето няколко факта, които могат да ви разколебаят:

kalorii-otslabvane

1. Не е реално. Не си мислете, че 1500 калории от бисквити са еквивалентни на 1500 калории от здравословна храна. Ако броите само количеството на калориите, които приемате, а не обръщате внимание на веществата, ще си мислите, че ядете правилно, когато изобщо не е така. Затова броенето на калории може да е много измамно.
2. Трудно се постига точност. Освен ако не теглите всяка хапка, която слагате в устата си, трудно можете да изчислите колко калории сте приели реално. Как да разберете дали бананът, който сте изяли, съдържа 95 или 100 калории? Идеята не е да се побърквате, но да осъзнаете, че винаги има голям шанс да допуснете грешка.
3. Не разполагате с хранителна информация. Броят на калориите не ни показва каква всъщност е хранителната стойност на храната. Дори да приемате здравословен брой калории, могат да ви липсват важни вещества, като витамини. Една ябълка и една бисквита могат да имат по 80 калории, но ябълката е много богата на витамини и фибра, а и не позволява се покачва кръвната захар, както прави бисквитата.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kalorii-namalqvane
4. Всеки има различна нужда от калории. Може да се чувствате добре с 1300 калории дневно. Но ако имате приятелка спортистка, тя има нужда от 2000 калории дневно. Няма идеални средства за отслабване. Дори да спазвате много строга диета, пак няма гаранция, че ще отслабнете. За много хора броенето на калории и ограничаването могат да са противопоказни, като това може да увреди метаболизма им и да им попречи да отслабнат.
5. Етикетите не винаги са коректно написани. Хранителната стойност на пакетираната храна не винаги е правилно описана. Така че няма как да си гарантирате, че приемате точно посочения брой калории.
6. Може да се вманиачите. Много хора се вманиачават по броенето на калории. Това уврежда не само здравето им, но и социалния им живот. А много лесно може да преминете границата на разумното с броенето на калории.
7. Трудно е да се яде нещо, когато не знаете колко калории има. Броенето на калории доста изнервя, особено ако не сте сигурни колко точно съдържа дадена храна. Наистина ли не искате повече да се храните в ресторант? Замислете се преди да станете роб на числата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *