7 неподозирани фактора, от които напълняваме

Някои неподозирани фактори могат да се крият зад напълняването ви, освен заседналия начин на живот, храненето и генетичната предразположеност. Ето седем от тях:

zatlastyavane-zdrave

Всички знаем, че хранителните навици са отговорни за нашето тегло, в по- малка степен гените. Също така, ако не се движим, пак се напълнява. Какво друго обаче може да повлияе:

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Замърсяването. Замърсителите на околната среда се свързват с много случаи на затлъстяване, разкриват изследвания. Някои от тези замърсители действат като хормони (представляват вещества, които объркват ендокринната система), разстройват организма, развързват метаболитни отклонения, които променят процесите на натрупване на мазнини.
2. Антибиотици. Според изследване, има връзка между затлъстяването и употребата на антибиотици от ранна възраст. Според учените, вероятно се дължина на начина, по който антибиотиците променят бактериите в червата.
3. Недоспиване. Доказано е, че когато не сме се наспали, ядем повече, при това все вредна храна. Недоспиването забавя и метаболизма ни, което ни кара да напълняваме.

ne-otslabva
4. Пристрастяване към колата. Този фактор е производен от фактора липса на движение и заседнал начин на живот. Ако имате възможност, ходете на работа с колело, градски транспорт или пеша.
5. Диетичните храни. Въпреки че се водят здравословни и диетични, им се добавят големи количества захар или сол. Така че, ако прекалявате с тях, пак ще напълнеете.
6. Салатите в ресторантите за бързо хранене. Тук проблемът са различните сосове, които правят иначе полезната салата, супер нездравословна и разбира се, може да напълнеете от тях.
7. Бактерии в червата. Хората, чиито черва не се радват на микробиотично разнообразие, са по- склонни към наднорменото тегло.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *