7 диетични грешки, които да избягвате през лятото

dieta-liato-1

Няколко месеца сте подготвяли тялото си за лятото: спазвали сте диета, тренирали сте редовно. Но не позволявайте по време на отпуската си да загубите постигнатите резултати. Ето 7 диетични грешки, които трябва да избягвате през лятото:

Ядете между основните хранения. Ако го правите, значи не сте закусили сутринта както трябва или сте станали много рано и сте се нахранили късно. Резултатът е, че посягате към бисквити, вафли и пр. вредни храни за фигурата. Опитвайте се да ги замествате с по- здравословни варианти като кисело мляко, плодове, ядки и пр.

Вечеряте обилно. Голяма грешка. Когато ядете много вечер, няма кога да изгорите излишните калории и те се натрупват под формата на мазнини. Освен това, пречи на съня ни. Вечеряйте леко, което означава зеленчуци и някакъв протеин.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-liato-2

Прекалявате с алкохола. Алкохолът ни дехидратира, увеличава риска от слънчасване, а и много напълнява, тъй като е много калоричен. Когато сте на плажа, избягвайте да пиете алкохол.

Тъпчете се със сладолед. Съдържа много захар и калории, така че трябва да внимавате.

Храните се много навън. През лятото гледаме да излизаме, винаги когато можем. В резултат – напълняваме. Това не означава да не излизате. Но трябва да внимавате с избора си на храна. Като първо поръчайте салата, но без никакъв дресинг. Като основно – вид протеин, риба или пилешко. Гарнитура- зеленчуци.

Прекалявате с light храните. Ако не четете внимателно етикетите, ще останете неприятно изненадани от резултати. Така че не разчитайте на това, че продукта е обявен като диетичен.

Вечеряте плодове. Ако си мислите, че така се храните диетично и здравословно, сте в грешка. Не забравяйте, че те също съдържат прости захари, така че не е добре вечер да ги приемаме.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *