7 цветни идеи за декориране на малка стая

Да намериш правилното решение за разположение и декорация на малка стая не е толкова лесно, и определено понякога може да те извади от равновесие. Предлагаме ви няколко приятни цветови решения, които ще създадат уют във вашия дом.

интериорен дизайн

С прилив на ентусиазъм

Има ли жена, която не мечтае кухнята да се превърне в център на семейното гнездо? За да направите тази част от жилището максимално привлекателна, забравете старите и скучни цветове. Боядисайте стените в светли и жизнерадостни оттенъци, добавете малко цвят на мебелите и готово – проблемът е решен. А има ли причина масата да не е синя?

Тайнственият ъгъл

Ако стаята ви е наистина малка (едва 8 кв. м.), трябва да сте особено внимателни с дизайна и проектирането. В такъв случай работа вършат живите червени цветове, съчетани с неутрално пастелно зелено. Идеално се съчетава с шарен стол и модерна масичка за кафе.

Отворени към светлината

Когато декорирате стая с големи прозорци, изберете цвят, който ще усили присъствието на светлината. Няколко модерни нотки в мебелите ще създадат допълнителен уют, особено ако добавите и малко магента в тях.

Тапети

Тапетите могат да променят живота ти. Наистина ли, звучи доста странно? Съвсем не е странно, защото те биха могли да придадат невероятна атмосфера на всяко едно помещение, стига да са подбрани по правилния начин.

Рапсодия в синьо

Синьото отпуска и действа благотворно върху очите. Когато вземате решение за декориране, нищо не ви пречи да разгледате съчетание от различни нюанси на синьо, чието правилно съчетание ще добави отдавна търсеното вълнение.

Тъмното пространство

Имайте предвид, че ако мислите да обзаведете стаята си в тъмни цветове, трябва да подхождате с повишено внимание. Защото черното като едното нищо ще „затвори” помещението и то ще изглежда още по – тясно, отколкото е. Ако все пак държите на драматичната декорация, добавете малко светъл цвят поне в горните краища на стените, за да остане стаята светла и просторна.

Бяло за работа

Когато мислите как да обзаведете домашния си кабинет, силно препоръчително е решението да дойде от светлите тонове. Нека това включва цвета на стените, килима, мебелите и аксесоарите. Когато човек полага умствен труд се нуждае от достатъчно светлина, за да предпази очите си от изморяване и главата от болки. Добре е стаята да има и голям прозорец.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "7 цветни идеи за декориране на малка стая"

  1. спално обзавеждане   02.09.2014 at 8:06

    Жълтото винаги придава много слънчево излъчване на стаята и в този цвят боядисахме моите стени. Понякога съжалявам, че не намерих вариант с комбинация от латекс и някакви тапети – това е също начин да придадеш стил на стаята, особено за хола. Но пък тапети в жълто по-не бих си позволила, така че за сега ще се задоволя с едноцветните ми слънчево жълти стени, а при следващия ремонт ще помисля за нещо по-така 🙂

    Отговор
  2. Мазилки   12.03.2015 at 16:36

    В тези блокови жилища вероятността една стая да бъде малка е огромна и спокойно мога да кажа, че по голям процент от тях с а малки, затова вашата статия ни е много полезна.Имаме една малка стая, която може би се води като офис стая в апартамент за малко бюро и стол, но тъй като никой не работи, то не знам в какво да я превърна, дали да стане за гостна с един малък разпъващ се диван или да я направя гардеробна, вие какво ще ме посъветвате?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *