6 стъпки да се върнем към нормалното хранене след фирмения банкет

Обикновено фирмения банкет преди Коледа дава началото на близо месец, изпълнен с празници, но и с богати трапези. За да не напълнеете в тези дни, ви предлагаме няколко съвета как да се върнете към нормалното си хранене след банкета, вместо да му отпускате края.

pleasant meal in a restaurant

1. Веднага се върнете към нормалното си хранене. Не се подвеждайте да продължавате с обилното ядене след банкета. Върнете се към обичайното си меню, обичайния размер на порциите, обичайните задачи, защото тялото обича постоянството.

2. Контролирайте порциите. Ограничете съдържанието на чинията си, също мазнините и въглехидратите, яжте повече плодове и зеленчуци. Не се лишавайте от храна, просто я ограничавайте.

3. Следете калия, може да се наложи да приемате допълнително. Тялото се нуждае от определени нива на калий, за да работи нормално нервната система, мускулите и кръвното налягане. Калият обикновено действа като натурален диуретик. Спанакът, блюкселското зеле, доматите, авокадото, сьомгата и бананите са отлични източници на калий.

„ДИЕТИН КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

banket-koleda

4. Пийте само вода. Поддържа работата на метаболизма и регулира апетита. Помага за чревната проводимост. Пийте между 2 и 2,5 литра дневно.

5. Яжте бавно. Не поглъщайте храната, следете значите на тялото си. Така ще усетите кога трябва да спрете да ядете. Но за да усетите този момент, е необходимо време. Тялото се нуждае между 15 и 20 минути, за да усети ситост. Ако ядете много бързо, няма да го усетите навреме и ще преядете.

6. Вдигнете нивото на физическа активност. Правете по- интензивни упражнения, с повече аеробика и кардио. Ходете повече пеша.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *