6 решения срещу подкожни косми

Подкожните косми, освен че не са естетически, трудно се изваждат. Все пак, има различни стратегии, така че да ги премахнете наистина ефективно. Ето как да го направите:

depilatsiya

1. Подгответе кожата си. Преди да се депилирате с машинката, вземете душ или измийте краката с топла вода, тъй като парата ще омекоти косъма и така по- лесно ще се отстранява. Може и да се опитате да ексфолирате нежно кожата, за да я почистите от мъртвите клетки. После депилацията ще е много по- добра.
2. Избягвайте прилепналите дрехи. Въпреки че прилепналите дрехи са секси, не е добре да ги носите, ако ви се образуват подкожни косми. Търкането и притискането от дрехата влияят на космените корени, като ги карат да растат надолу, вместо по естествен начин. Избирайте широки дрехи и нежен плат, за да е по- добре за кожата ви.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

podkojen-kosam
3. Отнасяйте се към подкожния косъм все едно е пъпка. Може да се инфектира и да стане много болезнен. Ако забележите, че имате подкожен косъм, сложете отгоре му малко салицилова киселина или бензоил пероксид по няколко пъти дневно. Ако съчетаете с ежедневно ексфолиране, подуването намалява, като позволява на косъма да расте.
4. Правете топъл компрес. Сложете върху подкожния косъм топъл компрес, който да облекчи раздразнението. Ако го правите по 2-3 минути всеки ден, ще видите как постепенно ще изчезне.
5. Хидратирайте кожата ежедневно. Слагайте хидратиращ крем ежедневно, облекчава кожата, прави я по- гладка и кара косъмът да расте нагоре, а не под кожата. Използвайте натурални съставки като какаово масло или масло от карите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *