6 проблема с косата през зимата

kosa-zimata

Ако с падането на температурите косата ви става по- слаба, не се притеснявайте. Този сезон се отразява на цялото ви тяло. Ето кои са 6- те най- често срещани проблеми с косата през зимата:

1. Дехидратирана коса. Не си и помисляйте да се миете със студена вода. Прекомерната топлина пък дехидратира косата и може да причини косопад. През зимата спада усещането ни за жажда, затова пием по- малко вода. Пийте по 1, 5 и 2 литра вода и ограничете времето, през което стоите под водата, като си сложите шапка за баня и оставете миенето за накрая.

2. Много мазнина. Заради студа ни се струва, че не се потим и косата ни чиста. Но като знаете как косата реагира при промени в околната среда, може да се появи голямо количество мазнина по скалпа. Избягвайте да миете косата си с много гореща коса.

3. Късаща се коса. Химическата процедура може да изсуши кутикулите, да ги нащърби и да ги направи по- твърди. Ниските температури също помагат за последното: правят повърхността по- твърда, затова се къса по- лесно. Решението? Обърнете специално внимание на подхранването на косата през тези месеци и никога не излизайте отвкъщи с влажна коса.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И КОСОПАДА СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ! ВИЖ ТУК:

Young adult girl in winter park, shallow DOF

4. Без блясък. Също проблемът е свързан с дехидратацията. Ако оставяте маската само за 5 минути по време на баня, не правите нищо полезно за косата си. Косата се състои от различни слоеве кутикула , които се отварят при високи температури, липса на хидратация. Ако кутикулата е отворена, повърхността вече не е гладка и не отразява светлината добре. Правете си маски за подхранване два пъти седмично. Нанесете маската и оставете да действа 30 минути, затоплете, за да стане още по- добре.

5. Прекалявате със сешоара. Няма как да минем без този уред през зимата. Но ето няколко съвета как да го използвате безопасно: не го използвайте на високи температури, не го доближавайте много до косата, накрая приключвате със струя студен въздух.

6. Не сваляте шапката. Не винаги е удачно решение. Косата ви има нужда от почивка и да подиша, за да не развият гъбички или бактерии.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *