6 признака, че се храните здравословно

dieta-meniu

Как да разберем дали се храним здравословно? Има определени признаци, които показват дали сме на прав път.

Има храни и напитки, които са по- здравословни от други. Но наистина ли се храним правилно? За целта, ви предлагаме 6 основни принципа на здравословните диети. Проверете дали ги изпълнявате, ако не, вече е време да започнете да го правите.

6 признака на здравословната и балансирана диета

Избягвайте захарта и захарните изделия. Газирано, тестени изделия, сосове, пакетирани сандвичи, бърза храна и пр. Това са само малка част от храните, които съдържат високи нива захар и рафинирани въглехидрати.

Колбаси. Не е препоръчително да ядете този тип храни, защото съдържат съставки, за които не подозирате.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Избягвайте този тип храна
Избягвайте този тип храна

Яжте сезонна храна. Така е сигурно, че това, което ядете, е прясно и наскоро произведено. Т.е., по- малка е вероятността да съдържа консерванти и пр.

Хранете се умерено. Преяждането е много вредно. Старайте се да се храните умерено, без да прекалявате с храната. Пропускането на хранене няма изобщо да ви помогне да отслабнете. Научете се да се храните бавно.

Водете здравословен начин на живот: Контролирайте стреса, занимавайте се със спорт, разхождайте се, бъдете позитивно настроени. Така ще се предпазите от вредни навици като пушене, прекаляване с алкохола и недоспиване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *