5 вредни хранителни навика и как да се справите с тях

Всеки човек има своите вредни навици, свързани с храната. Някои умират за шоколад, а други за солени закуски. Някои се хранят много бързо, а други не могат да се откажат от допълнителното. Тези навици ни отделят от принципите на балансираното и здравословно хранене и пречат да имаме хубава фигура. Но ние ви предлагаме решенията, с които да ги преодолеете:

otslabvane-izkusheniq

1. Ядете бързо
Вашата ситуация. Винаги свършвате първа. Така често поемате излишни калории.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Решение: Преди да се нахвърлите на яденето, разгледайте го, дишайте дълбоко. Така ще намалите скоростта си на хранене и ще се чувствате по- спокойни. Когато веднъж започнете да ядете, си представете, че имате само парче много вкусен шоколад пред себе си. За да му се насладите изцяло, не трябва да го поглъщате на един дъх. Дъвчете повече храната, наслаждавайте се на вкуса, аромата й.

2. Ядете много
Вашата ситуация: Обичате да ядете. Щом веднъж започнете, не можете да спрете. Но трябва да промените перспективата си: не наблягайте на количеството, а на качеството.

Решение: Дъвчете всеки залък между 15 и 30 пъти. Така ще имате време да усетите, че сте сити и няма да товарите тялото си с излишни калории.

3. Не можете да се спрете да ядете сладко
Вашата ситуация: Яденето на сладко се е превърнало в начин на живот. Но колкото повече ядете, толкова повече изисква тялото ви.

Решение: Преди да започнете със сладкото, пийте вода. Много често, желанието за захар не е нищо повече от признак за дехидратация. Старайте се, когато се храните, винаги да включвате сложни въглехидрати и сладки плодове и зеленчуци. Така винаги ще поддържате стабилни нивата на кръвната захар.

napalnqvane-emocii

4. Ядете през нощта
Вашата ситуация: През деня нямате много време за ядене. Докато сте на работа, хапвате по малко. Но вечер се нахвърляте на храната и ядете много.

Решение: Няма значение колко сте заети. Трябва да отделяте време за обяд. В противен случай метаболизмът ви ще се измени и няма да можете да поддържате здравословно тегло. Когато се приберете, ще вечеряте нещо леко, 2- 3 часа преди хранене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *