5 важни неща за слънцезащитните продукти

koja-slantse

Ако се притеснявате за здравето на кожата си, едно от най- важните неща е слънцезащитният ви продукт. Не само предпазва от рак на кожата, като създава бариера между кожата и ултравиолетовите лъчи, но предпазва от преждевременно състаряване, особено на лицето.

Преди да го нанесете обаче, е важно да обърнете внимание на няколко детайла:

1. Действа по- добре с план за предпазване. Пазенето от слънцето включва създаване на план за предпазване. Планирайте деня си така, че да сте възможно най- малко на слънце. Ако трябва да сте навън, търсете сенчести места и се обличайте подходящо, за да се предпазите. Ако смятате да сте плажа, избягвайте часовете, в които слънцето е най- вредно: между 11 и 16 часа.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koja-slantse-1
2. За колко време ви предпазва. Какво означава слънцезащитен фактор? Означава колко пъти можете да стоите на слънце, докато действа продукта. Например, започваме да потъмняваме на 10- тата минута, когато не използваме слънцезащитен продукт. Ако продуктът ви е с фактор 30, това означава, че можете да се печете 300 минути, преди да изгорите. Най- добре е да купувате продукти с фактор 30 или повече.
3. С широк спектър ли е? Слънцезащитният фактор се отнася само за UVB радиацията. Но от UVA радиацията трябва да се пазим допълнително. Вижте дали продуктът ве осигурява и двете защити: от UVB и от UVA.
4. Има ли протектор за всеки тип кожа? Има два типа активни съставки в слънцезащитните продукти: химически (авобензон и оксибензон)и физически (цинков оксид, титанов диоксид). Хората с чувствителна кожа трябва да използват продукти с физически филтър.
5. Трябва да ви харесва. Слънцезащитният ви продукт трябва да ви харесва: от аромата до гъстотата на консистенцията.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *