5 топ съвета за грижа за кожата през лятото

more-slunce

Когато лятото настъпи, част от тялото ни изисква по- специално внимание: кожата. Високите температури, жегата, сухия климат, слънцето… Много са факторите, които могат да увредят дермиса ни. Затова грижите за кожата са фундаментални.

Ето няколко важни съвета за грижата за кожата през лятото:

1.  Хидратация. Жегата и сушата през лятото изискват задължително да хидратираме тялото си. Така ще е блестяща, няма да изсъхва и да се напуква. Това означава не само да използваме хидратиращ крем, но и да пием много вода.

2. Слънцезащита. Това е задължително за летните месеци. Трябва да използваме продукт, който да ни предпазва от вредните слънчеви лъчи.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

more-krasota

3. Ексфолиране. Така помагаме на кожата да се обнови по естествен начин, като елимираме мъртвите клетки. Затова трябва да се ексфолираме поне веднъж седмично.

4.  Петна. Ако не се предпазваме правилно от слънцето, се появяват петна от слънце. Ако имате акне, не го пипайте, тъй като могат да останат белези.

5.  След слънце. След като сме се излагали на слънце, трябва да се грижим за кожата и след това. Използвайте крем за след слънце или някакъв хидратиращ продукт, така че да сведете риска от белене до минимум.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *