5 съвета за контролиране на апетита за джънк фуд

dieta-sladkishi

Понякога е трудно човек да се въздържи и да не хапне нещо висококалорично. Дори да знаем, че тези храни вредят на фигурата и здравето ни, има моменти, в които няма как да не си хапнем от тях.

Ако обаче усещате, че прекалявате с тях и се отразяват вече на настроението и тялото ви, трябва да се научите да ограничавате джънк- фуда.

1. Поставете известни ограничения. Може да ви е много трудно изведнъж да спрете да консумирате джънк фуд. Затова, установете известни ограничения, например, да избягвате газираното и натуралните сокове. След това, лека- полека изключвайте и другите храни, като започнете с пърженото, панираното и мазната храна.

2. Яжте здравословни лакомства. Може да си позволите по един малък каприз на ден, за да не се чувствате толкова ограничени, защото това изнервя. Научете тялото си да яде здравословни лакомства, които да съдържат естествени съставки и да не са толкова калорични.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-sladko

3. Открийте алтернативи. Ако се познавате много добре и знаете, че ви е трудно да минете с малка порция, открийте по- здравословни алтернативи на джънк фуда. Ще се чувствате много по- доволни, ако пицата ви е само със зеленчуци, вместо със сирена или колбаси.

4. Пийте повече вода. Много често объркваме чувството на глад с чувството на жажда. Затова, когато ви се дояде джънк фуд, изпийте една голяма чаша вода и изчакайте. След няколко минути апетита ви може да се изпари.

5. Ограничете алкохола. Отразява се на начина ни на мислене, прави ни склонни да ядем каквото и да е. Спазвайте политиката за едно питие на ден, не само за да ограничите апетита си, но и да поддържате теглото си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *