5 съвета, за да безопасно къпане в морето

morska-voda-kosa

Къпането в морето е сред най- добрите начини да си почиваме. Но не трябва да прекаляваме с този вид релакс. За да се наслаждавате на морето, без да се излагате на риск, е важно да спазвате следните съвети:

1.  Постепенно потапяне. Когато решите да влизате във водата, особено ако сте се напекли на слънцето, трябва да го правите постепенно, за да не променяте рязко температурата. Първо намокрете главата, после корема, а накрая гърдите.

2.  Избягвайте да се къпете след хранене. Не влизайте в морето, веднага щом сте се наяли. Изчакайте поне 2 часа, за да не прекъснете храносмилането. Признаците за това неразположение са: замрежен поглед, болки в гърдите и студена пот.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

more-krasota

3. Не прекалявайте с морето. Плажът е идеалното място да се отпуснем и да забравим за напрежението, но трябва да сме умерени. Ако не сте във форма, или се чувствате изморени, не прекалявайте с плуването или други упражнения във водата, тъй като мускулите не са свикнали и можем да получим травма.

4. Особено внимание, ако не сте опитен плувец. Дори най- опитният плувец трябва да внимава с къпането. Ако не се чувствате сигурни, не отивайте на места, където не можете да стъпите на дъното. Спазвайте ограниченията за плуване, както и сигнализацията за състоянието на морето.

5. Внимавайте със скоковете. Преди да се хвърлите във водата, изберете внимателно мястото, където ще го правите. Избягвайте гмуркането в скалистите зони, които могат да крият неподозирани от вас опасности.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *