5 признака, че сте на ръба на хроничното изтощение

hronichna-umora

Тялото обикновено дава ранни сигнали, че нещо се случва отвътре. Проблемът е, че често ги игнорираме или не ги съзнаваме, докато не стане твърде късно.

Затова обърнете внимание на следните признаци, че сте на ръба на хроничното изтощение или умора:

1. Имате малка раничка, която не зараства. Доказано е, че психологическият стрес засяга способностите на тялото да се лекува само. Изследвания показват, че хората, подложени на по- високи нива на стрес, се нуждаят от повече време, за да им зараснат раничките по кожата.
2. Имате живи и екстравагантни сънища, дори когато подремвате за бързо. По принцип са необходими 90 минути, след като сме заспали, за да влезем във фазата на съня. Ако имате възможност да подремвате набързо следобед, едва ли го правите за повече от 30 минути. В такива случаи, не е препоръчително да се влиза във фазата на съня. Няма да се събудите освежени, а изтощени. Ако започнете да сънувате веднага щом сте заспали, означава, че на мозъка му липсва сън и бърза да влезе в тази фаза.

hronichna-umora-1
3. Забравяте постоянно. Много често здрави хора се оплакват, че са много изморени и не помнят неща, които трябва да помнят.
4. Правенето на упражнения ви изтощава. Ако наистина сте изтощени, когато започнете да правите упражнения, тялото започва да реагира по различен начин. Дори тренировката с умерено натоварване може да увеличи много кортизола при жени, които са стресирани. В същото време нивата на кръвната захар рязко падат, което означава, че нямаме енергия, за да се движим. Правете тренировки като пилатес, вместо силови.
5. Пиете кафе преди вечер и не ви пречи на съня. Някои хора са по- чувствителни към кофеина, но никой не е неуязвим към стимулиращия му ефект. Изследвания показват, че нивото на мозъчната дейност наистина се активизира, но много хора казват, че кофеинът не им действа. Някои хора са толкова стресирани и изтощени, че нивата на успокояващите невротрансмитери са много високи. Те анулират ефекта от кафето. Това означава, че сте много изморени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *