5 начина за хидратиране на кожата след депилация

Депилацията не е особено приятен процес и обикновено оставя кожата суха и дехидратирана. Ако искате мека и гладка кожа, дори след депилация, ето съветите на нашите експерти:

depilaciq-plaj

1. Олио от грозде. Има същото действие като скъпите хидратиращи кремове. Експертите твърдят, че олиото от грозде е един от най- добрите хидратанти, без значение какъв тип е кожата ви. Може да го използвате дори около очите и устните, тъй като намалява мимическите бръчки. Получавате 2 в 1: хидратиране и стягане.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Зехтин и слънчогледово олио. Имат големи хидратиращи свойства, ако се нанасят върху кожата след депилация. Бързо се абсорбират от кожата и помагат за правилната хидратация, като избягвате зачервяване и сухота.

intimna-depilaciya

3. Масло от карите. Използва се като чудесен хидратиращ крем от стотици години. Карите съдържа голямо количество витамин А, който действа по същия начин като естествените мазнини, които се намират в горния слой на кожата. Няма да ви се наложи дълго да чакате, хидратацията е мигновенна, след нанасяне на маслото.

4. Авокадо. Пюре от авокадо също могат да се използват за хидратиране на кожата след сесия депилация. Този плод съдържа високо количество витамини А, Д и Е, освен това мазнините помагат за задържане на влагата в кожата, предпазват от състаряване и заличават дребни мимически бръчки. Тъй като бързо попиват в кожата, попиват по- бързо от конвенционалните кремове.

5. Мед. Също овлажнява кожата. Има антисептичен и противовъзпалителен ефект, който защитава кожата от външните фактори, а в същото време хидратира.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *