5 мита за тренировките

trenirovka-2

Трепете се във фитнеса, но няма никакъв резултат? Тогава вероятно сте жертва на някой неправилен съвет. Нека да опресним познанията си за тренировките за отслабване, за да не допускаме повече грешки и най- после да видим резултати от труда си:

1 Коремните преси са ключът към плоския корем. Можете да правите колкото си искате коремни преси, но това не е най- добрият начин да отслабнете в тази зона. Чрез тях не се изразходват много калории, така че няма как да стопите много мазнини. Много по- полезни за топенето на мазнините в областта на корема са лицевите упори или упражнението планк.

2 Повече потене, повече изгорени калории. Това, че сте плувнали в пот не означава, че сте изгорили достатъчно калории. Потта е натурална реакция на тялото за охлаждане и регулиране на вътрешната температура на тялото.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hiit

3 Тичането е вредно за коленете. Изследване показва, че коленете на хората, които тичат редовно не са по- малко здрави от тези на хората, които не правят упражнения. Тъй като жените са изложени на по- висок риск от контузия по време на тичане, отколкото мъжете, се препоръчва два пъти седмично да правят тренировка за сила.

4 Упражненията за разтягане помага за по- бързото възстановяване на тялото. Ново изследване показва, че хората, които правят упражнения за разтягане след тренировка, не подобряват значително състоянието на мускулите си. Докато разтягането не може да намали напълно болките в мускулите или да им помогне да се възстановят по- бързо, упражненията за загрявка са по- полезни, тъй като подобряват гъвкавостта на ставите.

5 Не чакайте да ожаднеете, за да пиете вода. Обикновено ни препоръчват да не чакаме да усетим жажда, за да пием вода. Но пък ако прекаляваме с пиенето на вода можем да получим хиперхидратиране и нивата на някои минерали да спаднат значително. Когато тренирате, за един час е нормално да изпиете между 500 и 700 мл вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *