5 вида калорични обяда, които трябва да избягвате

obqd-kalorichen

Пропуснали сте закуската или сте изпили едно кафе с няколко бисквити. Цяла сутрин се тичате по работа, а в 12 часа вече сте готови за обяд. Мислите си: „Заслужавам един вкусен обяд!“. Най- близкото място обаче, откъдето може да си купите нещо за хранене, е някой ресторант за бързо хранене или закусвалня. Храната там обаче е много калорична и почти не носи на тялото някакви полезни вещества.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Ето 5 типа обяд, които задължително да избягвате:

1. Хамбургер с пържени картофи. Ако искате да сте във форма, такъв обяд трябва да избирате от дъжд на вятър. Струва ви, че не е толкова много като количество. Да не е, но е изключително калорично. Един хамбургер може да съдържа до 1600 калории! А като добавим и пържените картофи…

2. Пица. Повечето пици са покрити с доста мазни видове сирене. Така се оказва, че парчето съдържа 500 калории. Ако не ядете почти нищо друго през деня, няма да е проблем. Ако искате да ограничавате калориите, пропускайте пиците.

obqd

3. Крем- супа. Думата „супа“ не винаги означава „здравословно“. В много ресторанти се сервират крем- супи, които са пълни с мазнини. Обикновено съдържат и много сол. Ако искате да отслабнете, избирайте бульоните.

4. Ориз с пикантен сос. Порциите ориз, които се сервират в ресторантите, обикновено са 3 пъти повече, отколкото трябва да е нормалната порция. Ако се съчетае и със сол, калориите стават доста. А и обикновено са толкова вкусни, че губим мярка.

5. Някои салати. Също могат да се окажат калорични, както и супите. Ако се добави сос, крутони и пр. Затова бъдете много внимателни какво точно съдържа. Овкусявайте салатата собственоръчно със зехтин, оцет или лимонов сок.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *