5 храни с повече калций от млякото

riba-kaltsii

Когато чуем за храни, богати на калций, първо се сещаме за млякото и млечните продукти. Това не е грешка, но има и такива храни, които са дори още по- богати на калций. Приемът на този минерал е особено важен не само за малките деца, но и за всички жени след 30, когато започва да намалява в тялото. Най- вече за дамите в менопауза.

Ето 5 храни с повече калций от млякото:

1. Риба. Това е една от най- богатите на витамини, минерали и други вещества храни. Освен че съдържа много калций, е отличен източник на желязо, протеини и много омега- 3 мазнини.

2. Сухи смокини. Този плод съдържа още много калий, фибра и манган, пори което е много полезен за поддържане на кръвното налягане, регулиране дейността на червата и предпазване от сърдечни заболявания.

„СТАВИН- КОМПЛЕКС“ – КРАЙ НА БОЛКИТЕ В СТАВИТЕ И КОСТИТЕ! ВИЖ ТУК:

bademi

3. Бадеми. Освен много калций, осигурява на тялото витамин Е, фосфор, желязо и магнезий. Поддържа холестерола в баланс, намалява риска от инфаркт, кожата изглежда по- добре, по- малко захар в кръвта и по- добра работа на чревния тракт.

4. Портокали. Този цитрус е най- известен със съдържанието на витамин С. Но това не е единствената му добра съставка. Портокалите са много богати на калций.

5. Сусамово семе. Този богат източник на калций е доста неизвестен. Малките семенца предпазват от високо кръвно, някои видове рак и от подуване. Може да ги добавяте към салатата си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *