5 храни, които всяка жена трябва да яде

hrani-kosopad

Харчим куп пари за гримове, за да прикрием кръговете под очите, бледия тен и пр. За да сме красиви обаче, с най- голямо значение е храната. Ето 5 задължителни храни за всяка жена:

1. Обезмаслено кисело мляко. Това означава, че млякото почти не съдържа мазнини. Богато е на протеини и на веществото триптофан, което е много полезно за мозъка. Освен това, киселото мляко е чудесен източник на витамин В, който е много важен за образуването на червени кръвни телца и функционирането на нервната система.

2. Риба. Особено сьомгата и риба тон съдържат много омега- 3. Тези мастни киселини са фундаментални за здравето на клетките и предпазват от много заболявания, като сърдечно- съдове, високо кръвно, депресия и Алхаймер.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

riba

3. Боб. Протеини и фибри: това са основните вещества в боба. Предпазват от сърдечно- съдови заболявания. Регулира хормоните по естествен начин. Може да ги приготвите по много начини.

4. Домати. Също като динята и червения грейпфрут съдържат ликопен. Това вещество е много ефективно, защото предпазва от рак на гърдата и различни сърдечно- съдови заболявания. Има и мощно антиоксидантно действие, които забавят процеса на остаряване.

5. Горски плодове. Боровинки, ягоди, къпини и др. – тези плодове са много полезни за здравето. Имат силно антикарцерогенно действие. Също като домата имат и антиоксидантно действие, което предпазва от сърдечни заболявания, предпазва кожата отвътре и предпазва от появата на бръчки. Съдържат лутеин, който е много полезен за здравето. Предпазват и от уринарни инфекции.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *