5 храни, които увреждат косата

Ако забележите, че косата ви е суха, слаба, чуплива, пада повече от обикновено, преди да смените шампоана или балсама, обърнете внимание върху храненето си. Може да се храните здравословно по време на трите основни хранения, но ако си похапвате сладолед, докато гледате телевизия или ядете чипс, ситуацията се променя. Нека разгледаме кои храни се отразяват негативно върху косата ви.

uvredejdane-na-kosata

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Захар. Въпреки че стана страхотен ексфолиант, когато я смесите с мед или друго, ако ядем много захар, се стига до преждевременно остаряване. Да не говорим за отрицателното въздействие върху здравето ни. Повишения прием на захар се отразява и на състоянието на косата. Може да доведе до ранно побеляване или да увеличи бялата коса. Пречи да протеините да се усвояват както от косата, което я прави чуплива, така и от костите, зъбите.

Повишение прием на захар намалява съдържанието на витамин Е в кръвта, който е много важен за растежа на косата. По същия начин влияе и на съдържанието на витамин В.

hrani-kosa

2 . Сол. Когато прекаляваме с приема на сол, не само е вредно за здравето ни, но и се увеличава косопада. Нормално е дневно да губим между 50 и 100 косъма. Намалете приема на сол до 1 ч.л. дневно.

3 . Газирано. Тези напитки ни обезводняват и изсушават косата. Високото съдържание захар или подсладители причиняват косопад. Ако прекалявате с газираното, косата ви ще е суха, тънка и без блясък.

4 . Мазни продукти. Ако косата ви е по- мазна от обикновено, замислете се какво ядете. Може би ядете много сирене, масло, колбаси, пържено и други мазни храни, които се отразяват на косата, а и на теглото ви.

5 . Животински протеини. Хубаво да си хапваме по малко месо през няколко дена. Но ако прекалявате с месото, тялото не може да изхвърля правилно пикочната киселина, която се трупа в кръвта.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *