4 неща, които не трябва да казвате на половинката си, ако е на диета

През последните години отслабването е сред най- големите предизвикателства пред много хора, които са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Освен силата на волята и хранителния режим, факторите, които влияят на успеха са коментарите на приятели и на половинката.

gadje-dieta

Златно правило, според експерти, е да не казваме на никого, тъй като хората със затлъстяване обикновено живеят с такъв партньор и ще му е трудно да разбере защо го правите и искате на промените начина си на живот. И започват да правят неща или да казват неща, които могат да пречупят усилията за отслабване.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Нека разгледаме какво не бива да се казва на половинката ни, ако е на диета:

1 . „Напълнял/а си!“. Дори да не го коментира, половинката ви със сигурност е забелязала, че е качила килограми. Това може да се дължи на здравословен проблем или на емоционален, който да я/го кара да яде повече. Вместо да коментирате външната променя, попитайте „Как си“.

2 . „Не трябваше да изяждаш това“. Дори половинката ви да не знае колко калории реално съдържа храната, тозиgadje-na-dieta коментар звучи осъдително.

3 . „Лесно е, само трябва да…“. Въпреки че някои хора поддържат фигурата си почти без усилия, не при всички е така. Истината е, че контролът върху теглото е по- труден от броенето на калории. Освен това, нещо, което се получава при едни, не означава, че ще се получи при други.

4 . „Опитвам се да помогна“. Независимо от намеренията ви, трябва да обърнете внимание как действията и думите ви се отразяват на половинката ви. Това вмешателство в храненето на половинката ви може да се окаже, че не е желано.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *