4 начина да горим калории през зимата

През зимата се увеличава консумацията на калорична храна. Но ниските температури могат и да са много полезни за топенето на мазнините.

otslabvane-zima

Според изследване на Медицинският факултет на Харвард, когато температурите паднат, клетките започват да трупат мазнините, като освобождават част от енергията им под формата на топлина, след като мозъкът отдели норепинефрин.

Освен трупането на мастни клетки, тялото има и директни механизми за топене на мазнините, свързани със студа.

Според някои учени, мастните клетки сами усещат студа и реагират, като започват да изгарят калории. Но какво можем да правим, за да ускорим този процес?

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

karane-kanki-na-led

1. Скачане на въже. След като загреете с кръгови движения на ръцете и краката, започнете да скачате възможно най- бързо. След това направете отдъхнете за 30 секунди. Повтаряйте в рамките на 10- 20 минути или докато не можете повече.

2. Каране на кънки върху лед. С 45 минути от тази дейност можете да изгорите 360 калории. Освен това е забавен начин да прекарване на времето.

3. Плуване. Добър момент за опитате затворените басейни. Този спорт е много полезен за фигурата, ставите и дихателната система, както и за сърдечно- съдовата.

4. Цепене на дърва. Отделете 20 минути, за да изгорите 150 калории.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *