3 стъпки за стегнато тяло

Много често вместо да отслабваме, имаме нужда просто да стегнем тялото си. Вместо да се мъчим с тежки диети, ето как да стегнем тялото си:

stegnato-tqlo

1. Качествени калории. Започнете да внимавате с храната, която ядете. Хората, които ядат качествена и богата на вещества храна, имат по- здрава физика. Метаболизмът им работи много по- ефективно и изгаря повече калории, отколкото при хората, които ядат рафинирана и индустриализирана храна. Месото, плодовете и зеленчуците, натуралните мазнини и целите зърна помагат да изваем тялото си и да имаме стегнато тяло.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

sport-hrana

2. Хранителна стратегия. Има три макронутриенти: протеини, въглехидрати и мазнини. Всички трябва да присъстват в здравословната диета, за да имаме стегнато тяло. Всеки макронутриент си има своята роля: протеините са източници на енергия и подпомагат изгарянето на мазнините; въглехидратите също ни дават енергия, но и по- различни свойства от протеините. Здравословните мазнини (които се намират в сьомгата, ядките и др.) помагат за усвояването на витамините и минералите, като забавят храносмилането. Помагат ни да се чувстваме сити и ускоряват изгарянето на калории.

3. За да имате стегнато тяло, освен здравословно хранене, трябва и да тренирате. Само така ще излезете от зоната на комфорта си и ще накарате тялото си да даде повече. Така ще направите по- силни мускулните влакна. Затова изберете своето любимо кардио упражнение: тичане, плуване, ходене и др. С 20 минути интензивно кардио можете да изгорите повече калории, отколкото с 60 минути кардио с равен ритъм.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *