3 основни вида изневяра

Причините за изневяра могат да бъдат много: недоволство от партньора, усещане за нещо ново, обида, огорчение, алкохол и т. н. Научете кои са основните три типа, открийте собствените си грешки и се предпазете:

изневяра

Емоционална изневяра

Най – често срещаната причина за нагазване в житото са охладнели чувства към партньора. Прелюбодеецът често се описва като недооценен, самотен и тъжен, спорадично пренебрегван от своята половинка. Тези емоции често водят и до пораждането на вторични чувства като гняв и негодувание, които от своя страна предизвикват нови дела – емоционални и физически. Така например доскорошният колега може да се превърне в обект на чувства и на практика да стане заместител на официалния партньор.

Физическа причина

В някои случаи партньорът участвал в изневяра заявява, че причината е сексуална неудовлетвореност от интимния живот с официалната половинка. Независимо дали става въпрос за рядко правене на секс или за обща незадоволеност. Защото когато един човек не получава удоволствие и рядко достига връхната точка, той започва да търси нови източници на страст и вълнение. Когато говорим за дългосрочни отношения, с течение на годините любовта наистина може да си замине и постепенно да се насочите към намиране на нови и нови обекти за секс.

Друга физическа причина за изневяра също така могат да бъдат алкохола, наркотиците, хазартът и дори пристрастяването към пазаруване (особено характерно за жените). Сексът срещу заплащане със случаен човек може да бъде просто бързо средство за набавяне на финансови средства, чрез които да се задоволят тези нужди.

Практична изневяра

В последните години хората като цяло промениха мисленето си и особено отношението си към моногамията. Все повече отхвърлят живота само с един партньор с твърдението, че подобно поведение е ирационално и не е в състояние да задоволи естествените нужди на тялото и душата. Спомнете си за добре познатите ни „отворени връзки”, с които преди години се опитваха да ни откажат от западния модел. Сега обаче именно американските психолози оспорват ползите от „отвореното семейство” и са категорични, че всеки трябва да живее в определени граници и да спазва някои правила. А да си „отворен” съвсем не значи да правиш безразборен секс.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *