3 фитнес теста, които трябва да издържите

Не пропускай шанса да разбереш истината за себе си! Фитнес тестовете се извършват за пет минути, но могат да подобрят коренно вашите резултати за години напред!

фитнес планк

Фитнес целите на всеки от нас са различни: едни искат да отслабнат, други да станат по – яки, трети да бягат по 10 километра. Но преди да се пуснете в състезанието към осъществяване на вашата голяма цел, първо оценете какви са способностите ви. Използвайте следващите три теста, за да прецените каква е моментната ви коднция.

Тест 1: Съотношение Височина – Обиколка на талията

Този тест е изключително лесен, но резултатите са много важни. Измерете обиколката на талията, след което определете дали е по – малка от половината на височината ви. Поддържането на съотношение минимум 2:1 е благоприятна и показва, че сте в относително добро състояние. Тоест, дори и теглото ви да не е на 100% в здравословните граници, поне сте максимално близо.

Тест 2: Планк

Можете ли да изпълните това упражнение за 2 минути? За някои две минути могат и да не звучат като нещо страшно, но за повечето е непосилно изпитание. Изследвания показаха, че 95% от хората отпадат още след първите 60 секунди.

Позволен е провал при първия опит, тъй като може да се дължи на психическа неподготвеност. Ако обаче втория и третия път също не успеете, не е на добро.Защото това показва, че или имате наднормено тегло или двигателната ви активност е опасно малка. При тези два случая има решение – тренировки, дори и да ви се повръща само от мисълта за тях.

*Как се изпълнява планк: Застанете в положение за лицеви опори, но се подпрете на лактите, вместо на ръцете. Ставите трябва да са под ъгъл от 90° с мишниците. Цялата горна част на тялото трябва да е в хоризонтално положение и при изпълнение да остане неподвижна.

Тест 3: Ставане

Седнете на пода и направете опит да се изправите без помощта на ръцете (не се притеснявайте за скоростта на изпълнение). Успяхте ли? Чудесно, това е целият трети тест.

Какво показва това за вашето фитнес ниво? Ами страшно много, всъщност. С помощта на това единствено движение може да разберете какво е моментното състояние на физическата сила, гъвкавостта и координацията. Подходящ за всички възрасти.

Следва най – интересната част: с него може да се предвиди и каква ще е продължителността на живот! Просто направете 10 опита с упражнението, като всяко успешно ставане е 1 точка, неуспешното естествено 0. Ако съберете повече от 8 точки – поздравления. Тялото ви е в достатъчно добро състояние, продължавайте все така!

Как се играе планк:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *