3 клишета за връзката ви, които са истина

Любовта кара хората да гледат на света като през розови очила. За съжаление опитите да се разкрие тайната на това велико чувство засега претърпяват пълен провал, а учените така и не могат да докажат твърденията си, че всичко е въпрос на химия и хормони. Ето три популярни факта за любовта, които са ни познати до болка, но въпреки това са истина.

любов

Влюбените виждат света на забавен каданс

Когато двама наистина влюбени се разхождат, обикновено са толкова вглъбени в щастието си, че почти не усещат какво се случва около тях. Това е причината понякога да ставаме свидетели на доста горещи сцени между младежи, които забравили за всичко останало, се отдават на страстите пред очите на хората.

Изследване в Сиатъл доказа, че чувството на любов забавя възприятията с около 7%. Причината е чисто психологическа: по – лесно е да общуваш с партньора си на бавни обороти.

Той вижда само нея

Да, това също е истина. Влюбеният мъж не е склонен да обръща внимание на други жени и пренебрегва отношенията си с тях. Проучване на Университета във Флорида показа, че момчета изпитващи силни чувства към своята изгора, несъзнателно отместват погледа си, когато пред очите им били поставяни снимки на красиви и разголени жени.

Психолозите обясняват този факт с моногамията, която на практика не е нищо друго, освен защитен рефлекс за оцеляване и размножаване. Ако самецът започне да се хвърля по други женски, той просто няма да е около своето потомство и да го защити при нужда. Желанието да останем верни е дълбоко програмирано в човешкия мозък.

Мъжете не разбират жените

Поредното клише, което за добро или зло отговаря на истината. Според анкета в Германия, момчетата два пъти по – трудно разгадават истинските емоции на приятелките си, отколкото те техните. Това е и причината да се поражда чувство на ревност, когато момичетата се вглеждат в някой друг, който има по – силна физика или изглежда по – наперен.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *