20 слуги обгрижват Плевнелиеви

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

  Президентът олигарх Росен Плевнелиев разполага с внушителна прислуга досущ като арабски шейх. Цяла армия служители обгрижва баровските имоти на тариката от Гоце Делчев, като в сметката не влизат щатните гардове от НСО, които се полагат на Плевнелиев в качеството му на държавен глава.

Гръцкият палат на Росен Плевнелиев в местността Амаксина до Уранополи, придобит по съмнителен начин от него през 2007-а срещу 700 000 евро, е охраняван денонощно от общо четирима гардове, които работят на смяна от по двама човека, твърдят жителите на малкото градче в Северна Гърция.

Охранителите вардят двореца от нежелани очи, а напоследък и от медийно внимание. Гардове от същата фирма охраняват и съседния имот на олигарха Иво Прокопиев. Предвид дългогодишните топли отношения между Плевнелиев и Прокопиев, мнозина допускат, че охраната на имението на президента се плаща от медийния олигарх.

Замъкът в Гърция, разпрострян върху 6 декара, се охранява от въоръжени гардове и се обгрижва от иконом, готвач и градинар
Замъкът в Гърция, разпрострян върху 6 декара, се охранява от въоръжени гардове и се обгрижва от иконом, готвач и градинар

Освен въоръжени гардове в палата на Плевнелиев се подвизава и икономка от Германия, както и щатен градинар. Още през 2011-а, когато хитрият милионер бе номиниран за президент от ГЕРБ, вестник „Атака“, издаван от Волен Сидеров, разкри, че имението в Гърция е наглеждано от немски икономи, които Плевнелиев наел срещу немалка сума и заселил в южната ни съседка.

През уикендите, когато в палата пристига съпругата на президента Юлияна с трите деца, персоналът се увеличава – готвачка, бавачка и още една икономка се грижат за рахата на първата дама и челядта й.

В България ситуацията е сходна – домът на Плевнелиеви в баровския комплекс „Резиденшъл парк“ се поддържа от две чистачки и готвачка. Президентът милионер плаща месечна такса за охранители, които пазят не само неговия дом, а и тези на съседите му – до един бизнесмени от приятелския икономичен кръг на държавния глава с маниери на феодал.

Немската прислужница на Плевнелиеви в имението в Уранополи, заснета от вестник „Атака" през 2011-а
Немската прислужница на Плевнелиеви в имението в Уранополи, заснета от вестник „Атака“ през 2011-а

Трите деца на Росен и Юлияна Плевнелиеви – Филип, Асен и Павел, всяка сутрин са водени на училище от шофьор който не е от НСО. „Жената на Плевнелиев няма доверие на службата за охрана и изрично държи неин далечен роднина да работи като шофьор и бодигард на синовете й“, споделят обитатели на комплекс „Резиденшъл парк“ в столичния квартал „Младост“, Филип учи в Първа частна математическа гимназия, а Асен в частното училище „Света София“, където таксата за обучение е 7000 евро годишно. Най-малкият Павел е в частна детска градина. Синовете на президента тренират тенис в частната академия на Юлия Берберян и дъщерите й сестри Малееви в Борисовата градина и ползват частен треньор -македонеца Ванче.

Синовете на Плевнелиев учат в реномирани частни училища и тренират тенис с личен треньор. Децата ползват услугите и на собствен шофьор и охранител, който ги води на училище
Синовете на Плевнелиев учат в реномирани частни училища и тренират тенис с личен треньор. Децата ползват услугите и на собствен шофьор и охранител, който ги води на училище

Самата Юлияна Плевнелиева, която върти съмнителните бизнес схеми на мъжа си, също е обгрижвана от скъпоплатени професионалисти. Първата дама ползва частен масажист и фитнес инструктор, а веднъж седмично е посещавана в дома си и от учител по йога с когото медитират по час и половина на рогозки. Къщата на семейство Плевнелиеви в село Баня също не е оставена без надзор. В имението на президента, за което преди дни се получи сигнал в парламента от жител на село Баня, че е заграбило над декар от неговата земя, живее семейство от Гоце Делчев, което играе ролята на икономи срещу заплащане. Двама души поддържат и морския дом на Плевнелиеви в Черноморец, който е вдигнат в защитена територия.

Месечната издръжка само за прислугата на държавния глава надхвърля 30 000 лева. В сметката не влизат хилядите левове за консумативи и режийни разходи. Е, разбира се, Плевнелиев не се притеснява особено от фактурите за ток, парно и вода – не само защото е близък на енергийния монополист EVN, а защото знае как с офшорни трикове и схеми да помпа банковите си сметки.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *