Английският език произхождал от древна Турция!

Английският език идва от Турция?

Английският език произхожда от език, появил се в Турция преди 9500 години. Това твърди ново изследване на учени от Нова Зеландия.

Те проследили произхода на езиците, класифицирани като индоевропейски до Анатолия- древна област в западна Азия, която заема по-голямата част от съвременна Турция.

Английският език е част от индоевропейските езици, чието семейство включва повече от 400 езика и диалекта като немски, френски, испански, руски, полски, персийски, хинди и старогръцки. Счита се, че тези езици произхождат от общ предшественик.

Анатолия

Специалистите смятат, че индоевропейските езици са се разпространили от Средния Изток заедно със земеделието. Ето защо учените в Университета в Оукланд, Нова Зеландия използвали методите на еволюционните биолози. Вместо да използват ДНК от различни видове, учените разгледали думите с общ произход.

Пример е думата майка: на английски ‘ mother’, на немски „mutter”, на испански ‘madre”. Думите били толкова близки, че това дало на учените основание да сметнат, че произлизат от едно място. Така проследили стотици думи и достигнали до извода, че родното им място е територията на съвременна Турция.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/kuY3wZGXmq8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *