11 храни, които ни правят по- гладни

Чувствали ли сте, че понякога стомахът ви е като бездънна яма? Че ядете, и ядете, но не се засищате? Спокойно. Всъщност, има храни, които подклаждат безкрайния ни апетит. Нека разгледаме по- основните:

otslabvane-4-kg

1. Бял хляб. Бялото брашно, от което се прави белия хляб, е без външната си обвивка, намалява съдържанието на фибра, което ни кара да се чувстваме много сити.
2. Сокове. Въпреки че обикновено минават за „здравословни“, все пак съдържат доста захар, но не и фибра. Това означава, че чаша сок може много да вдигне нивата на кръвната ви захар, после рязко паднат, което означава, че ще се чувствате много гладни.
3. Солен аперитив. Има причина, поради която искате да ядете нещо сладко, след като сте изяли цяло пакетче чипс. Всички видове солени аперитиви, като чипс, солети, и пр, стимулират промени в инсулина. И тъй като мозъка стимулира промени в нивата на инсулина, имаме нужда от бърз прилив на енергия, които получаваме от сладките храни.
4. Бърза храна. Почти всички съставки, които се съдържат в този тип храна, са предназначени да ядете повече. Например, транс мазнините възпаляват червата, пречат на тялото да произвежда нервотрансмитери, които контролират апетита, като допамин и серотонин.
5. Алкохол. Не само ни пречи да се храним здравословно, но и ни кара да се чувстваме по- гладни.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-1
6. Бяла паста. Представлява същия проблем като белия хляб, но си струва да се спомене отделно. Когато претоварим тялото си с прости въглехидрати, панкреасът започва бързо да произвежда инсулин. Бързо произвеждате толкова от хормона, че нивата на кръвната захар стават ниски и отново огладнявате зверски.
7. Мононатриев глутамат. Обикновено се добавя към китайската храна, но се среща и при други храни, като консервирани зеленчуци, супи, обработено месо, дори бира и сладолед.Това вещество увеличава апетита с 40%. Хората, които редовно приемат мононатриев глутамат, са близо 3 пъти по- склонни към наднормено тегло, отколкото тези, които не го приемат.
8. Суши. Когато ядем суши, всъщност ядем основно ориз. Едно рулце се равнява на 3 филии бял хляб.
9. Изкуствени подсладители. Повечето изкуствени подсладители възбуждат клетките в мозъка, който си мисли, че ще получи енергия, но така и не я получава. Това провокира желание да ядем сладко през целия ден.
10. Детски зърнени храни. Представляват смес от бяло брашно и доста бяла захар, затова причиняват промени в нивата на инсулина.
11. Пица. Никога не се задоволяваме с парче пица. Комбинацията от тесто от бяло брашно, хидрогенни масла, сирена и консерванти променят нивата на кръвната захар и производството на хормоните на ситостта и глада.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *