10 съвета за отслабване през лятото

tialo-liato

Започването на диета не винаги е лесно, тъй като изисква постоянство и сила на волята, за да не допускаме грешки. С настъпването на лятото обаче, започваме сериозно да се безпокоим за физическото си здраве и осъзнаваме, че е трябвало да се грижим повече за себе си, за да не качваме килограми.

Никога обаче не е късно да започнем да се грижим за диетата и теглото ни. Ако искате да извлечете максимума от тях, ето кои важни съвети трябва да спазвате:

1. Правене на упражнения. Това е много важна част от програмата за отслабване и поддържане на тегло. То е полезно за здравето, подобрява и стяга тялото. Тренирайте поне по 3 пъти седмично, като изберете стил, който да е подходящ за физическото ви състояние.

2. Комбинирайте диета и спорт. Храненето трябва да балансирано и разнообразно, а спортът помага да сваляме още по- бързо килограмите. Дори да нямате време за спортната зала, ходенето също е много подходящо упражнение за отслабването.

3. Аеробика. Този стил спорт помага да отслабваме и стяга цялото тяло. Не случайно е един от най- разпространените.

4. Фитнес уреди за сила. Помагат за стягането на проблемните зони. Стимулират активността на мускулите в зоните, като ги стяга и им дава тонус.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Woman working out with an exercise ball

5. Работа с тялото. Сред упражненията, които можем да използваме, са също тежестите, ластиците или пилатес с фитнес топка.

6. Намалете приема на калории. Това не означава да ядете по- малко, а да ядете по- добре, тъй като храните, от които най- много се напълнява, са и най- нездравословните. Достатъчно е да ограничите мазните храни или захарните изделия, за да отстраните значително количество калории. Включете повече плодове и зеленчуци.

7. Пийте повече вода. Така ще сте постоянно хидратирани и ще изхвърляте ненужните вещества. Избягвайте алкохола и газираните напитки. Когато се събудите, изпийте чаша вода с лимонов сок, за да пречистите организма си.

8. Красива отвън и отвътре. Лицето е отражение на вътрешното състояние на човек. Ако се чувстваме добре отвътре, това ще се забележи и навън. Затова и емоционалното здраве е много важно. Най- важното е да избягваме стреса и тревожността, защото са врагове на здравословното хранене. Правете упражнения за релакс като йога и пилатес.

9. Леки рецепти. Може да ядете месо или риба, но гарнитурата винаги трябва да е от зеленчуци.

10. Отслабвайте, докато сте на почивка. Това е идеален момент, защото сме отпуснати и освободени от напрежението. Използвайте два дни от почивката си, за да се храните здравословно и да правите упражнения.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *