10 опасни съставки в козметиката

Сред продуктите за грим и красота има някои съставки, които не са особено полезни за здравето. Ако не знаете кои са, предлагаме ви да научете. В много видове козметика се съдържат парабени, вид консервант. Не са опасни в малки количества, но ако искате да избегнете проблеми с кожата, най- вече на лицето, изберете хидратиращ крем, който не ги съдържа.

grim

Олово. Ще си сложите ли опасно вещество на устните? Може и да го правите всеки ден, без да знаете, тъй като някои червила съдържат олово. В малки количества не е опасно, но не е добре организмът ни да го абсорбира.

Силикон. Течните основи за грим съдържат силикони, вещества, които се използват в този тип продукти, защото изглажда кожата. Но се натрупва в порите и пречи да дишат.

Формалдехид. Някои спирали могат да съдържат консервант, наречен формалдехид, въпреки че е забранен в козметиката. Причинява конюктивит и други заболявания на очите.

Оксибензон. Може да е сред съставките на слънчевия ви протектор. Това е химически филтър, който предпазва кожата ни от слънчевите лъчи, но предизвиква алергични реакции и раздразнение.

Амоняк. Преди години се съдържаше масово в боите за коси, но вече е различно. Това вещество помага цвета на издържа повече време, но често предизвиква раздразнение на скалпа.

grimirana

Тежки метали. Анализи на няколко вида очна линия откриват тежки метали като берилий, кадмий, никел или олово – съставки, които могат да причинят алергии или раздразнение на кожата.

Синтетичен мускус. Има парфюми, които го използват, за да постигнат желаната миризма. Някои могат да причинят алергии или раздразнение, затова го избягвайте.

Живак. Сенките за очи могат да съдържат живак, тъй като в малки количества убива бактериите в тези продукти и помага да издържат повече време. Но зоната е деликатна, така избягвайте.

Фталат. Лакът за нокти може да съдържа фталати, които се използват и в пвц пластмасата, като фиксатор. Може да причини хормонални смущения, защото прониква през кожата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *