10 най-странни неща, за които е бил използван Facebook

Facebook

10. Да се разруши живота на дете – повечето родители планират да дадат име на детето, което да не му навлича подигравки от другите деца. Нищо обаче не спряло човек да опитва да нарече детето на сестра си Мегатрон, ако страницата му във Фейсбук получи милион харесвания. За по-малко от две седмици, той постигнал целта си, но за щастие сестра му успяла навреме да кръсти детето си Дилън.

9. Престъпник поканил за приятел човека, когото обрал  
Има много случаи за престъпници, които са оставяли акаунтите си отворени в къщи, които са ограбили, но се иска голяма глупост да ограбиш къща, да изчезнеш с парите и да решиш да изпратиш покана за приятелство на човека, когото току-що си обрал. Жалко наистина, защото сега престъпникът ще трябва да седи в килията и да обяснява на съседа си защо е бил хванат.

8. Реклама на кондоми
Фейсбук е пълен с реклами, милиони хора буквално всеки ден постват това, в което вярват- политическите си възгледи, любимата си храна, музика, размер на сутиен. Било само въпрос на време, докато една компания подходила креативно с платформата на социалната мрежа. Те решили, че най-добрият начин да рекламираш презервативи е да изпратиш на хиляди мъже покана за приятелство от техните бъдещи, все още неродени деца. Не много умна идея, дори малко страшна.

7.  Организирано почистване след бунтове
През 2011 година имало безпрецедентно насилие по Британските острови, с огромни загуби на имоти,  цели общности и улици разделени. Въпреки това, почти веднага много групи били сформирани да изчистят улиците.  Призивът бил използван и да се съберат пари за малкия бизнес, включително за бръснарница на 89-гидишен човек, разрушена от бунтуващите се, които му откраднали чайника и чая. Фейсбук успял да му върне бизнеса.

6.  Да се извика линейка
Питър Касару получил почти фатален спазъм на гръбнака. Не могъл да се обади по телефона, но пък допълзял до лаптопа си и написал съобщение „ Може ли някой да се обади в Бърза помощ, имам нужда от линейка, счупих си гърба, лежа на пода,  нямам нито очила, нито телефон и пиша слепешката, моля помогнете ми.” За щастие приятелите му повярвали на съобщението и извикали линейка, което го спасило.

5. Да проследиш кой те е набил  
Някои престъпници наистина се харесват във Фейсбук. Не всички обаче са толкова глупави, че да се хвалят с престъпленията си. Някои просто ги хващат, защото се разпознават лесно.  Даниел Кей си четял във Фейсбук, когато видял да го гледа отсреща усмихнатото лице на човек, който го е набил, тагнат към снимка на сестра му. Той използвал сайта, за да проследи приятелите на бияча и отишъл в полицията.  Онзи получил затвор. Така, че официално, Фейсбук може да те превърне в Батман, или в негова тъжна сянка, но поне може да се почувстваш готин.

4. Диагноза на заболяване  
Хората качват всякакви снимки във Фейсбук- своята храна, своите мебели, дори своите деца. Последното направила Дебора Коган, която снимала обрива на детето си. За щастие един от приятелите й разпознал в обрива изключително рядко заболяване. Лекарите веднага започнали лечение и спасили детето.

3.  Да се разшири обхватът на закона
Престъпниците знаят, че не може да се арестува нещо, което не може да се намери. Умна тактика, но престъпниците обичат Фейсбук. В отговор на това, полицията и съдилищата са започнали да използват сайта, за да проследяват престъпниците. Все пак някои от тях, които се стараят да избегнат наказание имат нужда са си съберат реколтата от FarmVille.

2.  Да избереш до кого да седнеш в самолета
Летенето е стресово, какво остава да седнеш до някого, който се разлива на две седалки, мирише ужасно и не споделя възгледите ти за вегетарианство.  Е, една авиокомпания имала идея: Facebook Baby! Така може да си избереш до кого да седнеш, въз основа на снимката му в профила.

1.  Да намериш кръв и то своята  
От всички казани дотук неща, това определено печели, и то защото може да спаси живот някой ден. Socialblood е идея на Картик Нараласети, и свързва хора, въз основа на тяхната кръвна група, като по този начин улеснява бързото намиране на донор. Дали ще се използва от вампири, все още не е ясно, може би….
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/PkaL6C07wLU

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *